SilverFit Oefensysteem

SilverFit Oefensysteem

De SilverFit is een systeem om grof motorische en ADL (activities of daily living) vaardigheden te oefenen met behulp van computerspellen. De oefeningen zijn vanaf een zeer laag niveau beschikbaar: de camera is in staat om zeer kleine bewegingen te detecteren. Een klinisch keuzemenu met behandelprotocollen helpt de therapeut de juiste oefening te selecteren. De protocollen en oefeningen zijn ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en klinische praktijk. Intussen trainen er elke week meer dan 20.000 mensen met de SilverFit.
De SilverFit is speciaal ontwikkeld voor de geriatrie. Alle oefeningen kunnen precies worden afgestemd op de capaciteiten van de cliënt. De oefeningen zijn instelbaar wat betreft de fysieke beweging, cognitieve uitdaging en visus.
Op de SilverFit staan gestandaardiseerde tests die gebruikt kunnen worden om de vooruitgang van de cliënt in kaart te brengen. De Functional Reach, de Timed-Up & Go en diverse sit-to-stand tests zijn beschikbaar. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat deze testen betrouwbaar en valide zijn