Over ons

Wie zijn wij?

  •   Samcon biedt unieke oplossingen aan voor Revalidatie, Bewegingsanalyse en Sportmedische toepassingen.
  •  We hebben meer dan 20 jaar ervaring in deze sector, met hooggekwalificeerde medewerkers.
  •  Onze focus ligt op kwalitatieve producten en uitmuntende na-verkoop dienst.
  •  Onze visie is een lange termijn partnership aan te gaan en onze klanten te begeleiden van A tot Z met hun project.

Team

Historiek

Samcon werd in 1996 opgericht door Rudy Van Gijsel, met de ambitie om vanuit zijn ervaring in de sportmedische begeleiding te adviseren bij aankoop en inrichting van topsportlabo’s.
Vanuit de zoektocht naar innovaties en de drang om deze op de Benelux markt aan te bieden, werd het gamma spoedig uitgebreid naar revalidatie- en researchapparatuur.
Op die manier werden een aantal mijlpalen gezet met de introductie van baanbrekende ontwikkelingen, op dat moment hun tijd ver vooruit:

Oprichting en introductie van Biometrics Elink totaalsysteem voor handrevalidatie; de intrede van feedback videogames in de revalidatie.
Introductie van het David Back Concept, een mijlpaal in de rugrevalidatie en nog steeds toonaangevend en inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd vermaard Concept.
Introductie van Cortex CPX: het volledige topsportlabo, gestuurd en gecontroleerd vanuit 1 unit. VO2, ECG, lactaat, fiets, loopband, bloedruk, lichaamssamenstelling….alle parameters gecoordineerd en verzameld in 1 enkel rapport.
Eerste stappen in Robotics. In Zwitserland ontdekken we de nieuwe ontwikkeling Locomat, een gerobotiseerd concept voor staprevalidatie met als eerste een installatie in een Belgisch ziekenhuis. Een mijlpaal in Robotics. Later volgt gerobotiseerde hand- en schouderrevalidatie.
Uitbreiding naar Nederland en Luxemburg. Onze visie van correcte partner met kwaliteitsvolle apparatuur wordt ook daar gewaardeerd en leidt tot een snelle groei.
Samcon bouwt stelselmatig het aantal produkten en leveranciers uit; steeds gericht op kwaliteit, doeltreffendheid en innovatie.
Verhuis naar huidige gebouw in Melle. Daarbij professionaliseert het bedrijf, fors investerend in structuur en personeel op alle niveaus (verkoopteams, administratie en technische dienst).
Begin 2018 wordt het roer overgegeven aan jonger geweld. Laurent De Coster vervoegt het team als nieuwe eigenaar en algemeen directeur, onder begeleiding van oprichter en bezieler Rudy Van Gijsel. Op deze manier is Samcon klaar om met dezelfde oprechte visie en bezieling verder te groeien en zijn klanten te begeleiden.