Cureo Pro VR Therapie

Cureo Pro VR Therapie

HET MEEST INNOVATIEVE VR-THERAPIESYSTEEM TER WERELD!!
Talloze onderzoeken tonen het grote potentieel aan van immersieve therapie op basis van virtual reality (VR). Maar tot nu toe voldeden de praktische implementaties nog niet aan de klinische eisen. Met CUREO is er nu eindelijk een innovatief, geavanceerd VR-therapiesysteem beschikbaar voor u en uw patiënten.
CUREO bestaat uit vooraf geïnstalleerde software en hardware en is direct toepasbaar en in gebruik in toonaangevende, internationale klinieken. Modulaire trainingseenheden in een VR-omgeving ondersteunen op speelse wijze cognitieve en sensomotorische revalidatie. Motorische vaardigheden van zowel de bovenste extremiteiten (zelfs vingers) als de romp worden gestimuleerd.
Van het ziekenhuisbed in klinische revalidatie tot ambulante therapie, bijvoorbeeld in een rolstoel, en nazorg, CUREO kan sectoroverschrijdend worden gebruikt. En dit met een zeer hoge nauwkeurigheid!
CUREO biedt 6 modules die flexibel en continu kunnen worden aangepast wat betreft moeilijkheidsgraad. Afhankelijk van de mogelijkheden en behoeften van de patiënt kan dus worden gekozen welke module wordt uitgevoerd. Als de patiënt bijvoorbeeld alleen zijn hoofd kan bewegen, biedt de "actieve" module geschikte oefeningen waarbij objecten alleen met de blik worden gevolgd. Bovendien kunnen aan alle CUREO-modules extra functies worden toegevoegd, zoals de spiegelmodus, om een verdere cognitieve en motorische sti mulus te creëren. Tussen de oefeningen door kunnen eenheden van de "relax"-module worden uitgevoerd om zowel uit te rusten als het therapievermogen te onderhouden en te vergroten. Op deze manier kunnen verschillende therapiedoelen worden aangepakt en gerealiseerd.
De CUREO-software is CE-gecertificeerd als medisch hulpmiddel.